Rondleidingen in de basiliek

De aartsbroederschap van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (de eigenaar van de kerk) verzorgt rondleidingen in de Sittardse basiliek : rondleidingen op aanvraag en rondleidingen op vastgestelde data, voorlopig onder voorbehoud van corona-maatregelen. 

De rondleidingen duren ca. 90 minuten. U krijgt uiteraard uitgebreide uitleg over de geschiedenis en het interieur van het kerkgebouw. Verder worden ook de sacristie, de galerijen en het oksaal bezocht. Tevens kunt u antieke paramenten en kazuifels bewonderen.  De kosten zijn € 5,00 per persoon. De opbrengst is voor het onderhoud van het kerkgebouw.

Voor rondleidingen op aanvraag op een door u gewenste datum / tijdstip kunt u contact opnemen met onderstaand email adres of telefoonnummer.

Ten aanzien van rondleidingen voor individuele bezoekers zijn in  2021 nog volgende maandagen gereserveerd:    9 november  en  7 december. Aanvang is telkens om 14:00 uur. Deze geplande rondleidingen gaan, ongeacht het aantal deelnemers, altijd door. Bijeenkomst bij de hoofdingang van de basiliek, Oude Markt 3. 

Ten aanzien van rondleidingen voor individuele bezoekers zijn in  2022 de volgende maandagen gereserveerd, aanvang 14:00 uur.
10 jan.             7 maart             9 mei               4 juli                  5 sept.             7 nov.
24 jan.           21 maart           23 mei             18 juli                19 sept.           21 nov.
  7 feb.             4 april             20 juni              8 aug.                 3 okt.               5 dec.
21 feb                                                             22 aug.               17 okt.             19 dec.

Alsmede op de volgende zaterdagen, aanvang 12:00 uur. 
15 jan.           12 maart             8 mei               16 juli               10 sept.           19 nov.
12 feb.             9 april              18 juni              13 aug.              8 okt.
             17 dec.

Wij vragen vriendelijk u uiterlijk 3 dagen vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mailtje te sturen naar rondleiding.basiliek@rk-kerken-sittard.nl. Ook kunt u bellen met ons kantoor 046 – 4515141 (geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09:30 tot 12:00 uur). In dit geval vindt betaling plaats contant / gepast aan de gids bij aanvang van de rondleiding.

Deze rondleiding is ook te boeken bij www.visitzuidlimburg.nl.